Modellen

Portfolio

Als je model wilt worden, dan komt daar in eerste instantie een hoop bij kijken. Om je te profileren bij modellenbureau's en casting agencies moet je beschikken over een professioneel modellenportfolio. Geheel afhankelijk van de richting en/of markt waarin jij als model actief wilt zijn is de inhoud van je portfolio bepalend en doorslaggevend. Ieder portfolio dient gericht te zijn op de markt waarvoor je wilt werken.
Evenzo moet een portfolio veelzijdig zijn, zodat er een goede indruk van je kan worden gemaakt in diverse omstandigheden. Immers je portfolio moet vertellen wat jij kan! Het is feitelijk een grafisch Curriculum Vitae. Wil je in een marktsegment gaan profileren, dan is het erg belangrijk om te weten of je hiervoor in aanmerking komt. Er zijn totaal verschillende eisen binnen gelijksoortige branches binnen de nationale en internationale markten.

Beginnend model

Wil je modellenwerk verrichten, maar weet je nog niet goed welke marktsegmenten voor jou geschikt zijn, laat je dan eens goed informeren. Dit kan bij ons. Laat gerust eens een vrijblijvende testshoot doen (zie onder). Wij kunnen je dan meteen informeren over je mogelijkheden. Zie je het helemaal zitten en wil je er voor gaan, laat dan je startersportfolio bij studio Uittenbroek maken. Dit kan tegen hele gunstige tarieven!

De werkwijze van studio Uittenbroek:

Meer dan portfolio

Heb je een goed en veelzijdig modellenportfolio en ben je klaar voor jezelf te promoten, dan laat studio Uittenbroek je niet zomaar achter. Graag helpen wij je mee met promoten en kunnen je informeren bij welke modellenbureau's en agencies je kan inschrijven voor het beste resultaat. Het komt ook voor dat fotowerk van studio Uittenbroek wordt verkocht, bijvoorbeeld als coverfoto van een tijdschrift of boek.
Zodra dat gebeurt, dan krijg je hiervoor een zeer redelijke vergoeding. Je hoeft daar verder niets meer voor te doen. Up-to-date Het portfolio is nooit af. Het starters portfolio zal na verloop van opdrachten steeds veranderen. Het wordt aangevuld met gepubliceerde foto's (tearsheets) en nieuwe foto's. Jij 'groeit' in je vak, je komt steeds overtuigender over, maar ook je lichaam en 'look' (bijvoorbeeld haar) verandert! Het is dus belangrijk om het portfolio continue up-to-date te houden. Heb je al een startersportfolio, dan kan je bij studio Uittenbroek altijd extra foto's laten maken om je portfolio uit te breiden.

Visagie

Heb je een gave huid, dan kan mooie make-up volstaan om fantastisch over te komen op foto's. Heb je een moeilijkere huid (bijv. oneffenheden, littekens, pukkeltjes), dan is visagie een aanrader. Voor een fotoshoot is visagie niet altijd een 'must'. Zonder visagie kan juist heel natuurlijk overkomen. Echter wil je je profileren voor grote(re) namen in de markt, dan kan je het beste alles uit te kast halen en ook visagie laten verzorgen. De visagist(e) zorgt voor een strakke make-up, die bovendien geheel aangepast wordt aan setting (studio-opstelling), kleding en 'look'. De visagist(e) is ook haarstylist(e), zodat je er in totaliteit op en top uitziet. Als je een (starters)portfolio laat maken, dan zit daar bij studio Uittenbroek standaard visagie en hairstyling bij!

Ben jij het model dat wij zoeken?

Testshoot

Wil je als model je eigen grenzen verleggen? Dan is een testshoot misschien iets voor jou! Een testshoot is zowel voor het model als voor de fotograaf een soort experiment om tot (nog) leukere resultaten te komen.
Een testshoot is kosteloos. Er zijn echter wel twee risico's aan verbonden: Het risico dat een resultaat niet helemaal geslaagd is, maar ook het risico dat er een fantastisch resultaat uitkomt!
Durf je het risico aan? Meld je dan vrijblijvend aan als model voor een testshoot!

Klik hier om je aan te melden (testshoot)

TFP

Ben je model en heb je een erg leuk idee, dat je graag zou willen uitvoeren voor je eigen portfolio? Zoek je een fotograaf die jou wil helpen met de uitvoering daarvan? Neem dan contact met ons op! Als wij jouw idee ook leuk vinden, dan doen we dit op TFP (Time For Prints), of TFCD (Time For CD) basis (naar eigen wens). Ken je iemand die visagie voor je verzorgen kan, dan is dat ideaal. Weet je niemand, dan kan Studio Uittenbroek soms op TFP-basis en anders tegen onkostenvergoeding visagie regelen. Niet geschoten is altijd mis!
Wij zijn continu op zoek naar nieuwe modellen en gezichten om ook ons eigen portfolio up-to-date te houden en uit te breiden. Immers voor ons geldt: hoe meer fotowerk wij kunnen tonen aan onze klanten, hoe meer opdrachten wij kunnen binnenhalen en daar kan JIJ leuk van profiteren! Wie weet ben jij wel het model dat wij zoeken...

Klik hier om je aan te melden (TFP)